Grupper

For grupper er der nærmest uendelige muligheder for at sammensætte en både spændende og smuk tur. Nedenfor kan du få lidt inspiration, men du er selvfølgelig meget velkommen til at ringe til os på tlf. 8682 0766, så vi kan fortælle meget mere om alt det vi kan.

Du kan få en masse information om broerne, hvor vi lægger til, ved at gå ind på det interaktive kort.

Institutioner

For ældre mennesker og dårligt gående anbefaler vi, at I tager med Mågen. Her er der lift til kørestole og handicaptoilet. På båden er der plads til 123 personer - ca. 64 på øveste dæk og 55 på nederste dæk. Der kan dok dækkes op til flere på øverste dæk, hvis I ønsker det. I må selv medbringe mad og drikkevarer, men hvis I ønsker det, kan vi levere kaffe, boller og kage eller hvad I måtte ønske.

Hvis I lejer en båd, bestemmer I selv, hvor I vil sejle hen. Hvis I benytter jer af vores ruteture, er I selvfølgelig bundet af vores afgangs- og ankomsttider, men der masser af spændende muligheder.  Vi hjælper gerne med at sammensætte den perfekte tur for jer. Een ting er sikkert - det bliver en kæmpeoplevelse for jer.

 Mågen institutioner

Busselskaber

Der er rige muligheder for at lade Hjejlebådene blive en del af udflugten. Vi ved erfaringsmæssigt, at anløbsbroerne ved Ludvigslyst og Laven er ideelle for busserne, da der ikke er ret langt fra anløbsbroen til busparkeringen. Vi kan derfor anbefale at lade gæsterne sejle fra Silkeborg til Ludvigslyst eller Laven medens bussen kører til opsamlingsstedet. Et spændende alternativ er at lade gæsterne stå på i Laven eller Ludvigslyst og sejle mod Silkeborg. Her får man den smukke indsejling til Silkeborg som det sidste indtryk. Hvis der er dårligt gående eller kørestolsbrugere anbefaler vi, at gæsterne sejler med Mågen, der er handicapvenlig.

Det er også muligt at sejle fra Ry gennem den smukke Alling Å til Himmelbjerget. Vær opmærksom på, at der er et stykke vej fra anløbsstedet til parkeringspladsen. Det kan være en udfordring for dårligt gående.

Busselskaber 

Skoler og lejrskoler

Det har altid været meget populært for skoler og lejrskoler at tage med Hjejlebådene. Vi er mange, der kan huske den årlige udflugt, hvor hele skolen gik i samlet flok fra skolen og til havnen, hvor vi gik ombord på Hejren for at blive sejlet til Ludvigslyst eller Himmelbjerget. Det er gode minder for livet. Så hvorfor ikke give vor tids unge mennesker denne oplevelse. Måske er det sundt med en "fritime" fra smartphones og tablets. En sejltur på søerne giver indsigt i biologi, geografi og historie. Så det er bare med at pakke madpakken og komme af sted.

Skoler og lejrskoler