Ildfestregatta - en fest udover det sædvanlige

Det er en helt speciel oplevelse at deltage i ildfestregattaen i Silkeborg, der afholdes fra tirsdag den 15. august til lørdag den 19. august. Som navnet antyder, er begivenheden bygget op om en ildfest og en regatta.

European Fireworks Contest

I forbindelse med Ildfestregattaen afvikles European Fireworks Contest - en konkurrence mellem 4 af de bedste festfyrværkere i Europa. Mesterskabet afholdes hver aften fra tirsdag til fredag ved Langsøen få minutters gang fra Havnen, hvor Hjejleflåden ligger. Festfyrværkeriet starter alle aftener kl. 24.00. Lørdag afsluttes med et Gallafyrværkeri af den Danske Mester i Festfyrværkeri.

Regatta

En regatta er traditionelt noget med skibe, og det var da også Hjejlebådene, der var omdrejningspunktet for den første Regatta i 1899. Det er Hjejlebådene fortsat, når de med dampskibet Hjejlen i spidsen sejler op ad Gudenåen, hvor husene langs åen er pyntet med tusinder af kulørte lamper. Med Hjejlebådene følger hundredvis af motorbåde, der fylder havnen op, når Hjejlebådene er lagt til kaj. En sejlads med bådene er en oplevelse, der giver minder for livet.