"Mågen" - en handicapvenlig båd

"Mågen" er bygget på Hvide Sande Skibs- og Bådebyggeri i Hvide Sande og blev leveret ved sæsonstarten i 1996. Båden blev indrettet til at imødekomme et ønske fra mange kørestolsbrugere og gangbesværede om en handicapvenlig båd. Samtidig skulle den kunne rumme et større antal spisende gæster end de ca. 70 pladser, som Hejren har plads til.  Da Søfartsstyrelsens krav til nybygninger var blevet skærpet betydeligt gennem årene, blev det færdige resultat et kompromis både hvad angik størrelse, indretning og bemandingsfastsættelse. "Mågen" har således 2 dæk, hvor der på det øverste dæk kan dækkes op til 64 spisende gæster, medens der kan dækkes op til 54 på nederste dæk. Med lidt hekseri, kan der dækkes op til flere på øverste dæk, men det gør selvfølgelig gulvpladsen mindre.

På nederste dæk er der et mindre pantry med kogeplader, ovn  og vask. Der er selvfølgelig varme i salonerne, så båden kan bruges hele året rundt. Der er handicaptoilet på øverste dæk og meget fine toiletforhold på nederste dæk. Endelig er der audioanlæg ombord, således at der kan afspilles musik og holdes taler/indlæg med mikrofon.

Du kan se mere om Mågens indretning og gå på opdagelse her.

billeder/maagen-natur-4.jpg 

"Mågen" på tur

Da det ikke var fysisk muligt at fragte båden direkte ad landevejen fra Hvide Sande til Silkeborg, sejlede man den 7. maj 1996 op langs vestkysten, ind igennem Limfjorden, ned langs østkysten og sluttede i Horsens. Her løftede en mobilkran båden op på en blokvogn, hvorefter transporten mod Silkeborg kunne begynde.

Den 10. maj 1996 ankom båden til Silkeborg og blev umiddelbart efter søsat i havnen og døbt Mågen, inden den officielle prøvesejlads foregik.

"Mågens" udseende er gennem tiden blevet heftigt diskuteret. Det bunder uden tvivl i, at Mågen adskiller sig helt og aldeles fra den øvrige flåde. Bestyrelsen i Hjejlen A/S besluttede for år tilbage, at Mågen er en flot båd. Det har ikke helt lagt låg på meningsudvekslingerne, men det er et faktum, at Mågen er utrolig populær til udflugter, brylupper og fester samt events af forskellig art. Og som vi plejer at sige i Hjejleselskabet, er man jo fri for at se på båden, hvis man er ombord på den!

 

Mågen 4 billeder

%MCEPASTEBIN%